Veckans ord

Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. Joh 10:27-28
scriptkoder.com

tisdag 9 oktober 2018

CRISPR/Cas9, gensaxen som påstås "förändra världen som vi känner den", del 4



"Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas."

I denna sista delen om CRISPR/Cas9 var tanken att göra en fördjupning i det bortglömda kallet att vara jordens salt och världens ljus (Matt. 5:13-16; Ef. 5:8-14). Lite svårt att koka ner i ett blogginlägg för man skulle lätt kunna skriva en bok i ämnet.

Men detta är ett viktigt kall eftersom tystnad kan missförstås som godkännande av onda fenomen i vår värld. Det är en av många anledningar till att vi ska avslöja och lyfta fram ondskan i ljuset, för alla att se. Det innebär inte att vi ska in och peta i politik eller småsaker men större fenomen och trender som går mot Gud måste vi ställa fram i ljuset.

I Bibeln finns det en övertydlig koppling mellan orden ljus och sanning. Psalmisten skriver att; "Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig."

"Jag är världens ljus" och "jag är vägen, sanningen och livet", säger Jesus om sig själv.

Jesus är också Guds Ord i bl a inledningen till Johannes evangelium.

Jesus är vår förebild och han skyggade inte för den obekväma sanning som var relevant för de människor han predikade för. Tvärtom, han gick till mycket hårt och oskrymtat angrepp på de onda fenomen som gällde i hans tid och område. Han sa som det var, sanningen och hela sanningen.

Ett grundläggande och allvarligt problem som somliga idag har är tron på det mänskliga gudsriket. Ett rike som skapas av människor utan påtaglig eller synlig närvaro av Gud. Denna föreställning är inte direkt en uttalad lära utan den är mer en frukt av tankar som lämnat ordets lydnad.
Det här är en farlig tro eftersom det förnekar Guds ord som tvärtom säger att Gud i allra högsta grad kommer att vara närvarande och synlig.

Denna falska och spridda tro, särskilt inom akademiska och liberalteologiska kretsar, mörkar Guds slutmål, där Gud själv återigen är med dem som tillhör honom. Där Gud själv utplånar döden, sjukdomar, sorg och smärta.
Häri ligger kontrasten mellan avfallets människorike och Guds segerrike som kommer genom födslosmärtor och Jesu Kristi återkomst i all sin stora makt och härlighet och för alla ögon synliga ankomst.

Om man inte tror att Gud håller sitt ord och sina löften så är det dags att börja tro, för någon större och viktigare sanning finns inte.

CRISPR/Cas9 är ett kraftfullt och farligt verktyg som hamnat i människans händer men Gud säger att det är Han själv som ska hela och läka världen och det sker genom evangeliet om Jesus Kristus och tron på honom, en slutgiltig dom och seger över ondskan som i slutändan helt ska förgöras och försvinna.
Här står Guds Ord mot människors tankar, ambitioner och önskningar. Guds vilja står mot människors vilja. Arvssyndens konsekvenser är instiftade av Gud och helande sker i relation till tro och frälsning.

"Jesus sade: "Min mat är att göra hans vilja som har sänt mig och att fullborda hans verk." Joh 4:34

Precis som löftet om Messias och Guds frälsning i Jesus Kristus blev synligt och bevittnat så ska löftet om Hans återkomst bli synligt och bevittnat.

Denna tro på människoriket kan vara en av många förklaringar till att saltet och ljuset saknas. Det är en tro som skyggar från det lidande det innebär att vara ett salt och ett ljus. Det är bekvämt att invagga sig själv i en falsk föreställning som innebär att man slipper lidande och prövning. 

Men vi är inte kallade till bekvämlighet utan till krig och krig innebär offer och lidande. Om vi är Hans kallade och utvalda så strider vi för Herren Jesus och mot den onde och hans gärningar.

När vi är jordens salt och världens ljus så sätter vi ljus på världens synd och lyfter fram frälsningen i Jesus Kristus vår Herre. I saltet är vi förstärkningen av det goda i kampen mot det onda och mot det som är utan smak och glädje. Vi är saltet som bromsar förruttnelsen och ljuset som skingrar mörkret.
Vi är ljus av ljus, framställda och tända av Gud för världen att se.

Den kristna uppmaningen är att välja mellan ljuset i Kristus eller mörkret i Djävulen.

I en värld som ruttnar behövs de kristna för att upplysa om vägen, sanningen och livet, Jesus Kristus, det enda namn i vilket vi blir frälsta.
När världen är tyst ifråga om ondskan och omedveten om de ondskans andemakter som skapar den, så är det vår heliga uppgift att upplysa världen och att bjuda in människor som inte ser något hopp.

Vi ska visa vilken väg som är fel och vilken väg som är rätt. Vi står upp när mänskligheten går fel och visar på Guds ord och Guds vilja i Kristus Jesus.

Vi visar världen den falska religionen och lärorna, den destruktiva ekonomin, de korrupta samhällssystemen, de skadliga ideologierna, den brustna etiken och den frånvarande moralen.

Det är inte kärlek att vara tyst när någon går mot avgrunden, tvärtom är det Guds kärlek i oss som får oss att tala om och avslöja mörkret och den ondes gärningar i samhället och världen.

För ni var förut mörker, men nu är ni ljus i Herren. Vandra såsom ljusets barn. 
För Andens frukt består i all godhet och rättfärdighet och sanning.
Pröva vad som är behagligt för Herren. Och ha ingen delaktighet i mörkrets ofruktbara gärningar, utan tillrättavisa dem i stället. För vad de gör i hemlighet är till och med skamligt att tala om.
Men allt detta blir uppenbarat när det avslöjas av ljuset, för allt det som blivit uppenbarat är ljus.
Därför säger han: Vakna upp, du som sover, och stå upp från de döda, så ska Kristus ge dig ljus. 
Ef 5:8-14

Vi är i sanningens tjänst, inte i tystnadens och inte i lögnens tjänst. Vi är i ljusets tjänst och inte i mörkrets tjänst.

Jag hoppas och ber att alla troende ska komma till denna insikt och vara det salt och ljus som vi är kallade att vara. Jag ber att vi ska församlas i enighet i Gud och i den av tiden och Världen obefläckade lydnaden till Guds ord och vilja.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar