Veckans ord

Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. Joh 10:27-28
scriptkoder.com

fredag 22 december 2023

Sociala medier

Det finns ett extremt stort intresse för den växande lögnfloden i sociala medier, en flod som översvämmar samhällen över hela världen. Genom sociala medier dras onda människor ut ur sina hålor och deras onda hjärtan dras ut i ljuset. Det blir en pandemi som sprids i samhället och som infekterar människor och sprids till religiösa frontfigurer och politiska makthavare. Guds allvarliga syn på människors ord upprepas flitigt i Skriften.

Huggormsyngel, hur skulle ni som är onda kunna tala något gott? Vad hjärtat är fullt av, det talar munnen. En god människa tar ur sitt goda förråd fram det som är gott, och en ond människa tar ur sitt onda förråd fram det som är ont. Men jag säger er att för varje onyttigt ord som människor talar, skall de stå till svars på domens dag. Efter dina ord skall du frias, och efter dina ord skall du fällas. Matt 12:34-37

Samtidigt syns många som till vår förundran tillskriver sig vår tro genom olika kanaler, kommentarsfält och i olika inlägg på sociala medier. Dessa, som saknar det fasta fotfästet i vår Herre Jesus Kristus, dras med i den infekterade ondskan som försöker skapa hat och illvilja, blir bedragna av villoläror och öronklierier och blir själva en del av detta.

Såsom ni nu har mottagit Kristus Jesus, Herren, så vandra i honom och var rotade i honom och låt er uppbyggas i honom och befästas i tron, i enlighet med den undervisning ni har fått, och överflöda i tacksägelse. Se till att ingen får bortföra er såsom ett segerbyte genom sin tomma och bedrägliga "vishetslära", i det att han åberopar fäderneärvda människomeningar och håller sig till världens "makter" och inte till Kristus. Ty i honom bor gudomens hela fullhet lekamligen, och i honom har ni blivit delaktiga av den fullheten, i honom som är huvudet för alla andevärldens furstar och väldigheter. Kol 2:6-10 (2017, mod. sv.)

Utvecklingen är också en prövning för oss, dels att bevara oss själva och som världens ljus och salt visa på Guds dom över ondskan och framhålla den frälsande tron på Herren Jesus Kristus som förbarmade sig över de drabbade och sjuka när han vandrade på jorden. Så frälste Gud också oss genom tron för att vi ska vandra i honom och att be och verka för omvändelse i det rena evangeliets lära och för ordets framgång och för trons tillväxt, för Guds rika nåd och frid bland oss alla. Amen.

Ex: Psaltaren 19:15; 39:2; 141:3; Ordspråksboken 4:23; 10:32; 21:23; Jeremia 23:22; Malaki 2:17; Matteus 12:33-37; 15:18-20; Efesierbrevet 4:25, 29-32; 5:3-7; Kolosserbrevet 4:6; 1:a Timoteusbrevet 4:12; 2:a Timoteusbrevet 2:16-17; Jakobsbrevet 1:26; kap. 3.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar