Veckans ord

Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern. Joh 14:12
scriptkoder.com

fredag 10 november 2023

Gud hör bön - flertal ministrar och politiker går ut hårdare mot antisemitismen

 Låt oss tacka Gud för att han hör vår bön för skydd av landets judar och att han påminner makthavarna om deras ansvar. Bara de senaste två dagarna har vi sett en ökning i politisk aktivitet mot antisemitism i Sverige. Låt oss vara uthålliga i bönen (Kol 4:2) så att antisemitismen i Sverige slås ner och kvävs i sin linda och att de som begår antisemitiska brott också lagförs genom de myndigheter som Gud satt att bära och använda svärdet (Rom 13:4).

Jesus säger att vi ska be "i ande och sanning" (Joh 4:24) och att vadhelst vi ber om i hans namn skall ges åt oss (Joh 14:13-14). Det innebär inte att använda Jesu namn som en magisk formel utan om att vara i sinnet som Jesus var och att be som han bad till Fadern; "ske inte min vilja utan din vilja" (Luk 22:42). Vi ska också "tala i enlighet med Guds ord" (1 Pet 4:11). Daniel (kap. 9) bad till Gud efter att i Jeremia (25:11,12, 29:10) ha hittat löftet om att efter 70 års fångenskap i Babylon så skulle folket få återvända till sitt land. Daniel visste två saker, att fångenskapen var Guds beslut och att Guds löften och ord står fast och därför bad Daniel i tro på Guds trofasthet.

Det står att Daniel bad "med ivrig bön och åkallan". Detta är verklig tro och insikt. Daniels ivrighet berodde av hans tro och insikt att Guds löften står fast och går i uppfyllelse och han såg i Guds ord att tiden var inne. Daniel är ett exempel för oss att följa, att söka Guds ord i våra böner.

Sammantaget ser vi att Guds ord innehåller Guds vilja. Vi kan alltså frimodigt be enligt dessa principer; i Jesu namn i enlighet med Guds ord och vilja och ha fullt förtroende för att Gud också kommer att hålla sitt ord och göra enligt sin vilja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar