Veckans ord

Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern. Joh 14:12
scriptkoder.com

onsdag 8 november 2023

Antisemitismens offer - Judisk man dödad under demonstration i Kalifornien

 69-årige Paul Kessler, pro-israelisk demonstrant och jude, fick en allvarlig skallskada efter ett fall baklänges och avled en dag senare på sjukhus. Fallet ska ha orsakats av en motdemonstrant och rättsläkaren bedömer att det handlar om dråp eftersom skadorna på Kessler tyder på att han slagits innan fallet och därför tappat balansen. Det finns uppgifter om att Kessler ska ha träffats av ett slag med en megafon.

Ingen gärningsman har anhållits med anledning av händelsen, säger sheriffen i Ventura County i inslaget nedan.

Inget polisskydd ska ha förekommit under protesterna eftersom sheriffen i Ventura County ska ha bedömt protesterna som fredliga baserat på uppgifter i sociala medier och tidigare protester i området. Polis har hållit protestgrupperna åtskilda i flera andra delstater och städer i USA.

Kesslers död utreds under rubriceringen dråp.

Vi ber att Gud genom svärdet skipar rättvisa för Paul Kessler och att Gud påminner alla makthavare och myndighetsutövare i denna onda värld, ur vilken vi räddats, om sina plikter och skyldigheter att skydda sina medborgare. Låt det ske i vår Herre Jesu Kristi namn. Amen.


                                           Källa: MSNBC, Youtube. 2023-11-07.

                                            


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar