Veckans ord

Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. Joh 10:27-28
scriptkoder.com

lördag 15 december 2018

Tema Miljö & Klimat: Har Bibeln nåt att säga om mänsklighetens förstörelse av skapelsen?



Bibeln har mycket att säga om den girighet som ligger till grund för planetens förstöring. Jesus och apostlarna predikar omfattande om förnöjsamhet och mot girighet och materialism.

Gud är den som instiftat naturlagarna som nu överträds genom massiv girighet och naturen utlöser nu per automatik det straff som ligger i dess lagar.

När vi förstår att konsumtion är den grundläggande orsaken till miljöförstöringen och klimatkatastrofen så inser vi att konsumtionen är kopplad till girigheten och världsliga värderingar och föreställningar som hyllar rikedom, materiell välfärd och egocentricitet.

Girigheten är vår tids ledord, den predikas i alla media, i politiken och i nöjesindustrins produktioner.
Denna ständiga och aldrig tystnande mässa har hjärntvättat en hel mänsklighet till att jaga tomhet i form av pengar och onödiga saker.
Följden är en miljö- och klimatkatastrof som man nu inte kan stoppa och inte heller har för avsikt att stoppa.
Mäktiga ekonomiska intressen tjänar enorma pengar på den vilseförda mänskligheten och politikerna är korrupta lögnare som inte bryr sig om varken människor eller jord utan bara sig själva.
Massmedierna bidrar till lögnen genom att inte avslöja den eller kritisera det självdestruktiva systemet.

Mänskligheten står på katastrofens rand. Hälften av djuren har försvunnit från planetens yta på bara femtio år, sedan hyperindustrins startskott efter andra världskriget tills nu. Livet i havet är redan hotat och vi ser massdöd av levande organismer och snart kommer människan ha utrotat samtliga korallrev i haven. Jord och vatten samt produkter är genomsyrade av miljögifter och myndigheter har inte ens koll på vad som släpps ut eller dess effekter.

Det är en våldtäkt på skapelsen, en rovgirighet som inte ens djur uppvisar. Allt av girighet och brist på förnöjsamhet och mening, en tro på världen, pengar, döda ting men inte på Gud.
Klimatförändringar skapar redan massiva flyktingströmmar och konflikter och dessa kommer att bli mycket värre än vi kan föreställa oss. Trängda och desperata människomassor i omfattningen hundratals miljoner är ett skräckscenario som jag tror världen inte riktigt kan få en föreställning om förrän det sker.

Världen kommer nu att urarta i en allt snabbare takt, mycket snabbare än experter förutsett.
Klimateffekterna har kraftigt underskattats och ackumulationseffekter kan inte beräknas.
Därför kan vi tro att som det var i Noas tid när Gud agerade mot den tidens avfall, så är på väg att ske också nu.

Upp 11:18. Och folken vredgades, men din
vrede har kommit, och tiden då
de döda ska dömas, och då du ska
löna dina tjänare profeterna och
de heliga och dem som fruktar
ditt namn, de små och de stora,
och fördärva dem som fördärvar
jorden.

Ja, människan fördärvar jorden, Guds skapelse, denna en gång underbara plats som somliga av oss sörjer. Skapelsen som var god och fullkomlig, ren och ofördärvad och full av överflöd åt alla. Den är snart förbrukad och förstörd av människan, varför Gud lovar att "fördärva dem som fördärvar jorden".

Så ha ingen del i konsumtionssamhället utan lyd Jesus som säger att du ska tro och lita till Gud för dina behov. Gud ska ge dig vad du behöver enligt sitt löfte.
Tro Gud och inte världen och ha ingen del i konsumtionssamhället och världens snart kommande dom. Frukta Gud och håll hans bud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar