Veckans ord

Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. Joh 10:27-28
scriptkoder.com

onsdag 22 september 2021

Ett redan skadat och sargat Gotland ska nu förstöras av Cementa och deras regering

 


Några av kalkbrotten på Gotland som tydligt syns på satellitbilder.

   Kalkbrott är en bra beskrivning av den rysslandsliknande, kriminella aktivitet som nu präglar Cementa-affären. Samtidigt som massmedia, som alltmer framträder som politikernas beskyddare och PR-organ, tydligen drabbats av skrivkramp, självcensur och stumhet. De stolta svenska "journalisterna" vågar helt enkelt inte göra sitt jobb i det demokratiska Sverige medan journalister jagas och dödas i andra delar av världen. För oss kristna visar cementa-affären på etikens och moralens tilltagande urvattning och hur omfattande detta är när man rovgirigt är beredda att offra landets största ö för vinstintressen. Man lämnar alltmer det kristna arvets etik som åtminstone hjälpligt varit en krycka historiskt med ansvarskänsla och etisk integritet som åtminstone hjälpligt präglat lag och samhälle. Vi ser nu hur avfallet från den kristna tron går hand i hand med etikens och integritetens tilltagande förfall som i sin tur uppvisar ett ofrånkomligt och alltmer tydligt och bredare samhällsförfall.

   Cementa-affären är bara bra eftersom den tydligt visar hur extremt korrupt det svenska samhällssystemet är, styrt av s k näringslivsintressen snarare än att det är ett folkstyre. I verkligheten är Sverige raka motsatsen, d v s en aristokrati, vilket var själva orsaken till demokratins uppkomst. Nu har regeringen snabb-lagstiftat och kringgått miljöskyddande lagstiftning för att tillmötesgå Cementas och det s k näringslivets krav att fortsätta få förstöra ön. Affären är dock mindre bra för Gotland som redan har enormt stora djupa sår i landskapet med stor risk för allvarliga miljökonsekvenser genom Cementas och andras kalkbrytning på ön.

   Lagen stiftades och stoppade från början Cementa eftersom natur och miljö anses viktigare än enskilda företags och branschers vinstuttag. Gotland är redan svårt sargat med gigantiska, djupa sår i landskapet och riskerar nu att få grundvattnet förstört. Kombinationen av miljökonsekvenser kan mycket väl slå ut öns grundvatten vilket i princip förstör normala levnadsförutsättningar för befolkningen på ön. Det är förvånande att inte öborna själva reagerar starkare. Så foglig eller docil kan man knappast vara att man accepterar att närmiljö, natur och vattentillgång förstörs. Möjligen har våra extremt dåliga pro-politiska massmedia valt att censurera bort eventuella protester, vem vet.

   Det är hur som helst troligt att affären på nytt snart exploderar i politikernas ansikte, eftersom miljökonsekvenserna kommer bli verklighet nu när Cementa tillåts fortsatt kalkbrytning. Inte konstigt att ansvarig minister avgår för att slippa ta ansvar senare när problemen förvärrats och det blir en ny och värre skandal, vilket troligtvis inte kommer dröja länge givet det redan allvarliga miljöläget på ön. Möjligen är även statsministerns avhopp kopplad till den potentiellt extrema internationella skandal som väntar runt hörnet i denna förstörelse av Gotland. Problemet för Gotland och gotlänningarna är att det då kommer att vara för sent. Varken företaget eller regeringen kommer varken vilja eller kunna sanera och återställa skadorna. Ett förstört grundvatten är troligen också irreparabelt. Frågan är också om det finns lagliga möjligheter med åtal internationellt för brott mot mänskligheten.

                                  Kalkbrott, Slite. Djup sjöbildning p g a brytning. Risk för grundvatten-
                                  genomträngning.

Vi kan läsa vad Gud tycker om att skapelsen förstörs, i denna ofta bortglömda men oerhört aktuella vers, som talar tydligt om Guds inställning till den massomfattande natur- och miljöförstörelse som människan nu ägnar sig åt:

       Folken vredgades, men din vredes dag har nu kommit, och den tid
      då de döda skola få sin dom, och då du skall löna dina tjänare
      profeterna och de heliga och dem som frukta ditt namn, både små
      och stora, och då du skall fördärva dem som fördärva jorden. Upp 11:18

https://www.sverigesnatur.org/aktuellt/naturvarden-hotas-nar-cementindustrin-expanderar-pa-gotland/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar