Veckans ord

Jag gläder mig storligen i HERREN, min själ fröjdar sig i min Gud, ty han har klätt mig i frälsningens klädnad och svept in mig i rättfärdighetens mantel, lik en brudgum med högtidsbindeln på sitt huvud, lik en brud som pryder sig med sina smycken. Ty liksom jorden låter sina växter spira fram och en trädgård låter sin sådd växa upp, så skall Herren HERREN låta rättfärdighet och lovsång växa upp inför alla hednafolk. Jes 61:10-11
scriptkoder.com

lördag 21 augusti 2021

Världen idag analys av Kina och globalismen - kommentar




r det gäller Kina bör vi motverka kinesisk expansion genom betydligt mindre konsumtion, något som den profana världens korrupta ledare och deras massmediala röster har svårt att uppmuntra till men det borde vara helt naturligt för oss kristna om vi vandrar på den smala vägen.
Det mesta tillverkas i Kina och exporteras till övriga världen och västerländsk konsumtion ger Kina sina stora inkomster som man använder till att förverkliga den kinesiska ambitionen om världsherravälde före 2050. Kina har redan relationer med islamistiska krafter på flera håll och i dagarna har det kommit uppgifter om att Kina samarbetar och samtalar med talibanerna. Det här är ett potentiellt framtida hot mot världens kristna när två av den kristna trons största fiender, inte bara växer och sprids över världen, utan också börjar alliera sig med varandra. Detta behöver kristna, och kanske också media som anger sig som kristna, ta på stort allvar och diskutera och bekämpa. Man måste sluta finansiera ondskans tillväxt i världen som man gör idag.

Framförallt handlar det om att inte finansiera globalismen som orsakar förstörelsen av arter, miljö och människor, vilket de allra flesta människor i vår del av världen gör idag, inklusive sådana som säger sig vara troende. Den närmast religiösa föreställningen om globalisering och internationell handel som den enda vägen till en bättre värld står bokstavligen talat i lågor. Ändå fortsätter man att förespråka ökad handel och mer globalisering. Som om mer och därmed snabbare förstörelse och död är nödvändig.

Titta på hur hårt människans girighet, överkonsumtion och jakt på pengar och döda ting faktiskt fördöms i Bibeln, inte minst av Jesus själv men också av apostlarna i deras skrifter. Apostlarna inte bara trodde, förstod och upprepade vad Jesus sa, de praktiserade också vad Jesus lärde och de som säger sig tro idag behöver gå tillbaka till den smala vägen, den väg som är tron på Jesus och livet i honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar